Böcker

Jag har skrivit ett 30-tal böcker. De flesta av dem har gått ut i nya upplagor och 10 av böckerna är översatta till andra språk. Böckerna här nedan går att beställa från förlaget Semnos Förlag eller direkt från mig carleriksahlberg@gmail.com om du önskar.

Jag har också spelat in en CD med David Media som du hittar här nedan.

Jag hoppas och ber att läsningen av mina böcker ska få vara till glädje och hopp för dig.

Carl-Erik Sahlberg

Från norr till söder

I november 2021 lämnade Carl-Erik Sahlberg detta livet, men han hade precis skrivit klart manuset till boken om sitt liv… En av vår tids mest omtyckta och folkkära kristna personligheter berättar öppet om sitt liv tillsammans med överraskningarnas Gud. Det blir en personligt skildrad livsresa från norr till söder – där en ganska blyg jämtlandspojke går från att vara en av Sveriges yngsta präster till att senare i livet skriva sina innehållsrika memoarer vid foten av berget Kilimanjaro i Tanzania.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

 

Den helige Ande – kraft till tjänst

Den helige Andes verksamhet i historien och vad Han gör på jorden idag! Den helige Ande har varit – och är – ovärderlig i mitt liv och tjänst. Den första kyrkan var enormt beroende av den helige Ande. Men redan på 100-talet hade kyrkan förlorat karismatiken och under nästan 2 000 år var budskapet att den helige Andes nådegåvor inte längre behövdes. Så plötsligt kommer den helige Andes kraft tillbaka genom pingströrelsen och den karismatiska väckelsen under 1900-talet.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

 

Allt det goda vi har i Kristus

Tänk om alla förstod hur gott det kristna livet är och hur mycket gott sund kristendom har gett genom tiderna! Denna inspirerande andaktsbok Allt det goda vi har i Kristus för 365 dagar innehåller över 100 helt nyskrivna och omarbetade andakter, jämfört med den tidigare utgåvan i fyra årstidsdelar. Varje dags läsning innehåller ett bibelord, en betraktelse och en uppmuntrande tanke. Med bilder i färg och med ett smidigt läsband som bokmärke blir boken en god följeslagare under hela året.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

 

De tre nycklarna

Varför var Jesus tvungen att dö? Och hur använder vi de ”nycklar” som Jesus gav oss? Ett helt vanligt samtal med dottern vid middagsbordet för många år sedan satte igång tankarna och sökandet efter ett svar för Carl-Erik. På sitt enkla och lättsamma, men ändå väldigt tydliga sätt berättar han vad han kom fram till. Den kristna tron förklarad på ett väldigt inspirerande sätt, och kanske Carl-Erik Sahlbergs bästa bok hittills.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Dag för dag

När jag undervisade i kyrko- och missionshistoria i Tanzania på 1980-talet fann jag, till min egen stora förvåning, att hela årets dagar kunde täckas av viktiga händelser i kyrkans historia. I det här kalendariet för hela året, lyfter jag fram dramatiska och avgörande – ibland komiska – händelser i modern kyrkohistoria, men också en hel del från missionshistorien. Boken innehåller exempel på segrar och nederlag, framgångar och besvikelser för enskilda och för kyrkan i stort.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Välsignelser i mitt liv

Vad var det som gjorde att en enkel jämtlandspojke från fattiga förhållanden blev det han blev? Jag delar med mig av välsignelser som format mitt liv – detta att jag blev kristen, min arbetsglädje, mitt intresse för människor, min kärlek till Bibeln, min hustru Overa m.m.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Den kyrka växer som …

En solig eftermiddag 1987 sitter jag vid skrivmaskinen för att skriva på min prästmötesavhandling för Härnösands stift. Plötsligt tycker jag mig se nio gemensamma faktorer i kyrkor som växt genom historien. Dessa nio nycklar fick jag sedan praktisera i S:ta Clara kyrka – och såg att de höll!

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Kyrkans första tid

Jag älskar Bibeln. Jag kan nästan inte tänka mig en morgon utan min bibelstund. Och så kommer jag till platser, ord och undervisning, som jag vill veta lite mera om. Då har jag skrivit Kyrkans första tid, en förklaring till Matteusevangelet, Apostlagärningarna och Johanneslitteraturen (1-3 Joh, Uppenbarelseboken). Därmed täcker jag också kyrkans första århundrade. 2 uppl.

Köp boken hos Semnos Förlag här. 

George Müller – ett liv i bön och tro

Ingen har inspirerat oss så mycket i det arbete bland föräldralösa barn som vi nu står i som George Müller – en man som levde i tro och i bön och fann att – med hans livsmotto – God is faithful – Gud är trofast. 1 uppl.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

 

Effektiv bön

Effektiv bön kallar min förlagschef för ”en klassiker”. Den finns översatt till danska, spanska, ryska, finska, engelska och swahili. Mest glädjande det är att den vitaliserat kristnas böneliv och att bedjare fått se så många konkreta bönesvar. Den är nu ute i tolfte upplagan.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Mamma kyrkan berättar

Kyrkohistoria är mitt stora intresse. Kyrkohistoria handlar om människor som velat gå med Gud – ibland gjort misstag, ibland förföljts men fått göra stora insatser för Gud och människor. I denna bok får en person för varje århundrade guida oss genom det viktigaste som hände under dennes århundrade. 2 uppl.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Predikningar i katedralen

Predikningar i katedralen har hållits i Storkyrkan i Stockholm, i TV men de flesta av dem i S:ta Clara kyrka, där jag tjänade i 24 år. Boken innehåller en predikan för varje söndag under kyrkoåret.

Kör boken hos Semnos Förlag här.

Söndag

Vanligt folk vet inte vad 17:e söndagen efter trefaldighet är, kanske inte vad pingstdagen står för, kanske inte ens påskdagen och juldagen. Den här boken Söndag har gett söndagarna namn som folk oftast förknippar med en viss söndag som t.ex. ”Vasaloppssöndagen”, ”Surströmmingssöndagen”, ”Finnkampssöndagen” o.s.v. Budskapet i boken är klassiskt kristet men boken är tänkt att väcka nyfikenhet hos ”vanligt folk”.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Miraklet S:ta Clara

I S:ta Clara kyrka fick jag vara med om ett mirakel – en dödsdömd kyrka få liv och dödsdömda ”tilltufsade” missbrukare få nytt liv. Det miraklet delar jag med mig av i den här boken Miraklet S:ta Clara och berättar hur vi t.ex. använde lärdomarna om de nio nycklarna för församlingstillväxt.

Köp boken hos Semnos Förlag här.

Album: Från Storsjö kapell till Sergels torg

Vad inte alla vet är att gitarren alltid följt Carl-Erik genom livet – från ungdomens visstunder med Taube och Dan Andersson till de läsarsånger som utgör stommen på albumet Från Storsjö kapell till Sergels torg. Det är både förkunnelsesånger och enkla, folkliga, lov- och bönesånger som ofta sjungs i de olika samlingar som varje dag hålls i S:ta Clara kyrka.

Möt sångarprästen Carl-Erik Sahlberg på ett personligt hållet album som för lyssnaren in i en spännande tillvaro mättad av förtröstan på Gud. Lyssna till Carl-Eriks varma stämma och enkla berättelser om sångernas bakgrund och innehåll. Albumet är producerat av Tobias Grenholm och Mats Nyholm.

Köp CD-skivan hos Nya Musik här. Lyssna på Spotify här.

Andra språk